Templet

Att ta hand om sin kropp

5 bra sajter för dig som älskar träning

Lever och andas du träning? Då lever du i helt rätt tid. Idag är träning och hälsa hetare än någonsin och utbudet av prylar, träningskläder, träningsformer och information har aldrig varit så stort. Det gäller även utbudet online, för idag kan du köpa allt från träningsredskap till PT-tjänster på nätet. Vi har listat fem bra sajter för dig som inte kan få nog av det träningsvärlden har att erbjuda, och vill ha mer inspiration och motivation till din egen träning.

Träna på gym

  • Shapemeup har ett mycket stort utbud av träningsbloggar oavsett vilken typ av träning du föredrar. Både killar och tjejer bloggar om sin träning här, med allt från body building till löpning och yoga. Träningsbloggar ger ofta bra motivation och ny inspiration till sin egen träning eftersom många delar med sig av träningsupplägg, tips och tankar, men även smarriga recept och fina matbilder.
  • Gymkompaniet är sajten för dig som vill kunna träna när du vill. Här kan du nämligen köpa din egen utrustning och skapa ditt eget gym från grunden, med allt från löpband till hantlar och maskiner. På så vis slipper du trängas bland andra motionärer och kan ta fram ditt drömgym som du har tillgång till när som helst, men det finns även redskap för hemmaträning om dina ambitioner inte kräver ett helt gym. Dessutom får du dina varor hem till dörren.
  • PT-online är en smart lösning för dig som vill ha experthjälp men som kanske reser mycket eller bor långt ifrån ett gym och vill vara flexibel. Du kan ändå få hjälp med dina träningsmål via en onlinetjänst med individuella träningsprogram och instruktionsvideor.
  • Starkmagasin är ett träningsmagasin med intressanta artiklar, träningsprogram och mycket bra inspiration kring träning. Det är gedigen och bra träningstidning som gör sig allra bäst i fysiskt format, men många artiklar och en del bloggar finns att ta del av på sajten.
  • Tyngre levererar ett brett spektrum av träningsrelaterade saker, allt från djupgående samtal kring träning i podcasten ”Tyngre Radio” till bra artiklar och videor. Här djupdyker man i träningens alla beståndsdelar så är du en tvättäkta gymråtta är det här sajten för dig.