Templet

Att ta hand om sin kropp

Är det roligt är det inte ansträngande

Det kanske bästa sättet för någon som hatar att träna att faktiskt komma igång och göra så på en regelbunden basis, är att hitta en fysisk aktivitet som man själv tycker är väldigt rolig. Är något roligt kommer nämligen träningen som en bonus, då man knappt ens kommer att reflektera över hur mycket man faktiskt rör på sig.

För den som länge letat efter effektiva vägar att ändra sin livsstil men som ännu inte lyckats skapa en hälsosammare tillvaro, så kan dagens inlägg mycket väl vara till hjälp för att ändra på detta. Idag förespråkar vi nämligen att komma igång med sin träning genom att angripa träningen med ett nytt synsätt. Istället för att ta sig ut på tråkiga löppass eller traggliga timmar på gymmet, föreslår vi istället att du börjar fundera på någon fysisk aktivitet som faktiskt kan intressera dig.

Skulle det turligt nog vara så att du skulle komma fram till att innebandy, snowboardåkning, eller någonting liknande är någonting som du faktiskt är sugen att prova på, kan nämligen din lycka vara gjord!

Genom att hitta en nog fysisk aktivitet som man själv vill hålla på med på en regelbunden basis så får man genom den oftast all den träning man behöver för att må bra, helt utan att man kommer att reflektera särskilt mycket över att man faktiskt tränar. Det handlar till viss del alltså om att lura din hjärna att göra någonting som den fått för sig att den inte gillar, genom att integrera detta i något som den du och därför också den är intresserad av och gillar.

Ett bra exempel är fotbollsspelare som genomsnittligt springer ungefär en mil under en match, något som självklart ger en hel del konditionsträning på köpet medans man spelar och har kul!