Templet

Att ta hand om sin kropp

Bli din egen PT- träna hemma

Styrketräning har blivit en alltmer populär träning de senaste åren. Inte nog med de stora hälsofördelarna det för med sig så är det hyfsat enkelt att komma igång, alla kan göra det oavsett ålder samt erfarenhet och man ser resultat ganska snart. Det är en träningsform som snabbt stärker musklerna och du orkar så mycket mer. Det är även en övning som kompletterar många andra träningsformer som kanske enbart innehåller konditionsträning.

Övningstips

På Styrkeprogrammet tipsas man om vilka övningar som ger resultat som samtidigt är enkla att utöva hemma. Det handlar om ett träningsprogram där hela kroppen får arbeta med flera repetitioner. Ett perfekt sätt att få en komplett träning utan att besöka ett gym. Bland annat är det övningar med hantlar och där du ska använda en träningsbänk, och för att göra din styrketräning hemma komplett behöver du de rätta redskapen. Ett väldigt grundläggande och mångsidigt redskap är träningsbänken, och den kommer i många olika varianter.

Att bli sin egen PT

Bli din egen PT och använd dig av tips och råd du enkelt finner på nätet. Det räcker med att du har några redskap hemma så är på en bra bit på vägen. Och det bästa av allt är att hela familjen kan använda sig av samma ”medlemskap”. Om du vill styrketräna behöver det inte automatiskt betyda att du måste köpa ett dyrt medlemskap på ett gym. Så istället för att ta bilen kan du träna styrkeövningar hemma. Enklare och bekvämare kan det knappast bli, och du bestämmer själv när du vill göra en riktig genomkörare av dina muskler.

Hitta nya övningar

Det finns mycket övningar att hitta online. Så försök hitta nya övningar som kan genomföras i hemmet. Det är bra att kunna variera sin träning så den inte blir för statisk. Det är inte alltid som du behöver träna med redskap utan du kan skapa ett träningsprogram där du har övningar med saker som finns i hemmet. Armhävningar är en klassiker, men också om du har en trapp så kan denna användas i din träning. Här hittar du bra info om träning i trappor och även om den visar på träning utomhus så kan den appliceras på en trappa inomhus och hemma.