Templet

Att ta hand om sin kropp

Börja ditt nya liv

Det är många som vill få till en ändring i sitt liv. Oavsett om det gäller att börja träna, byta jobb eller sluta röka. Första steget är ofta det svåraste och det är lätt att man väljer det bekväma och fortsätter i samma hjulspår.

Det är därför viktigt att du pushar dig själv och tar det där första steget. Ingen kommer göra det åt dig, du måste fixa det själv. Oavsett vad det är du vill förändra.

Om vi tar rökning som exempel. Detta är en vana som inte bara är dålig för dig utan också en vana som är väldigt svår att bryta sig loss ifrån. Det finns otaliga sätt att sluta röka på och du vet säkert redan om de flesta. Ett alternativ som blivit allt vanligare på senare år är så kallade e-cigaretter. Dessa har samma känsla som cigaretter men innehåller inte de farliga ämnen som dina vanliga cigaretter innehåller. Kanske värt ett försök för att förbättra din hälsa?

Om dina vanor är för svåra att bryta finns det massvis med saker du kan göra istället. Kanske kan du förändra det så att det i alla fall blir lite bättre? Om du inte trivs på ditt jobb kanske du kan få nya arbetsuppgifter om ett jobbyte känns alltför skrämmande? Om du inte orkar träna tre-fyra gånger i veckan kanske du i alla fall kan träna en gång i veckan? Det blir då lättare att ta nästa steg om du redan har brutit ditt invanda mönster.

Detsamma gäller cigaretterna. Om du lyckas dra ner på antalet cigg per dag eller byta till e-cigaretter har du visserligen inte slutat, men du har åtminstone kommit en bit på vägen. Lycka till!