Templet

Att ta hand om sin kropp

Grundset när man ska börja träna

Det är aldrig för sent att börja träna. Varje person får förbättrad hälsa, båda fysiskt och psykiskt, genom att röra på sig. Det spelar ingen roll om man väljer att träna på gym eller träna hemma, det finns fortfarande en del saker som ska tillhöra ens grundutbud när man sätter igång.

workout training running_376147984

  1. Väskan – en väska ska gärna ha flera fack så man kan separera kläderna från duschartiklar och handduken. Kanske ett mindre fack för gymkort och lås, eller helt enkelt en bag man har i hemmet där man lägger träningskläderna och grejorna när man är färdig. Skaffa en riktig gymbag eller ryggsäck som tål att bli lite blöt och där man får plats med alla sina kläder och saker.
  2. Kläderna – köp fler än en uppsättning så du slipper tvätta varannan dag. Passa också på att köpa i olika längder och passform. En del lössittande plagg och en del tajta, långärmade tröjor för kallare tider och linnen eller sport BH för sommaren. Köp gärna kläder som du känner dig attraktiv i samtidigt som du kan röra dig fritt, det gör det mycket roligare att träna.
  3. Midjeväska/sportarmband – ska man gå på långa promenader kan man få stor nytta av en midjeväska där man får plats med en mindre vattenflaska, mobil och nycklar. På gymmet kan det dock vara lämpligare med ett sportarmband där man kan sätta fast sin telefon och möjligen få plats med husnyckeln.
  4. Skor – ett par skor för inomhusträning och ett par skor för utomhusträning. Ett par stödjande och dämpande skor för joggingturen, och ett par mjuka och sköna skor för styrketräningen. Man ska alltid ha bra och passande skor till sina aktiviteter så man minskar risken för felsteg och ömmande fötter.