Templet

Att ta hand om sin kropp

Stockholm maraton

Löpning är en träningsform som blir allt vanligare. Om det beror på att löpning blivit något av en trend eller om det helt enkelt handlar om strävan efter ett mer hälsosamt liv är svårt att säga. Hur som helst är det en väldigt bra träningstyp som engagerar hela kroppen, både fysiken, konditionen och psyket. Många som springer regelbundet har som mål att kunna ställa upp i ett maraton. Det är ett högt mål men definitivt något du klarar av, bara viljan finns. Stockholm maraton är en väldigt populär tävling som varje år drar tusentals deltagare. För att vara med behöver du anmäla dig på eventets hemsida. Inför ett maraton är förberedelserna väsentliga. Se till att börja i tid och successivt träna upp dig till maratonnivå.

maraton

Många som löper kan få ont i knän och muskler. Detta kan sätta käpp i hjulet för dig som planerar att springa ett maraton. Som tur är finns det bra hjälp att få i Stockholm. Du kan boka tid med en naprapat som hjälper till med muskler, leder och värk i kroppen. Naprapater har stor erfarenhet av kroppen och kan hjälpa dig bli smärtfri. Att besöka en naprapat inför ett maraton kan vara smart, då naprapaten undersöka din kropp för att se att du är redo för loppet. Dessutom kan naprapaten avhjälpa eventuell värk i dina muskler.

För att bilar ska kunna köra behöver de rätt sorts bränsle. Samma sak gäller oss människor. För att du ska ha så bra förutsättningar som möjligt att klara ett helt maraton behöver du ladda med rätt energi. Om du ska lägga om en särskild kost för just maraton bör du börja ungefär en till två dagar innan. Först kan du fylla på kroppen med pasta, kyckling och valfria grönsaker. Försök att undvika livsmedel som kan vara gasbildande. Drick ordentligt med vatten så kroppen inte blir uttorkad. Några timmar före Stockholm Maraton är det bra att ladda upp med energirik mat som inte är för tung. Ät exempelvis müsli, yoghurt och frukt. På så sätt når du hela vägen i mål.